Erter- og quinoaburger med karamellisert løk og bernaise
En smakfull vegetarburger toppet med ekstra mye smak av umami fra stekt sopp og karamellisert løk.
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
Ingredienser
- søtpotet, fries
- sjampinjong
- agurk
- vegme black bean burger
- crispisalat
- vegme eggfri aioli
-
Karamellisert løk
- gul løk
- vanlig olivenolje
- eddik, type hvitvin
- honning
- salt
- sort pepper, malt
Slik gjør du det
Erter- og quinoaburger:
- Tilberedt søtpotetfries som anvist på pakningen.
- Skjær soppen i skiver på 1 cm. Dryss over litt salt og stek i olje til de er gylne. Sett til side.
- Karamelliser løken som beskrevet nedenfor og sett til side.
- Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med mandolin.
- Grill burgerne på en varm grill. Først gylne på begge sider, deretter på indirekte varme i 5 minutter. Varm opp burgerbrødene til de er lune.
- Legg VegMe Bearnaise og salat på brødene. Topp med VegMe Burger med erter og quinoa, stekt sopp, agurkskiver og karamellisert løk.
Karamellisert løk:
- Skjær løken i tynne ringer, bruk gjerne mandolin dersom du har det.
- Varm opp olje på middels varme i en stekepanne. Stek løken ca. 5-10 minutter, til den er myk og lett gyllen. Tilsett hvitvinseddik og la surre et par minutter til. Rør av og til for å unngå at løken blir for mye stekt.
- Dryss over honning når løken begynner å få farge. Det får fart på karamelliseringsprosessen. Rør det forsiktig inn og la surre til løken er klebrig og har fått en fin gylden farge.
- Ha løken over på kjøkkenpapir før servering og sett til side.