Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Erter- og quinoaburger med karamellisert løk og bernaise

En smakfull vegetarburger toppet med ekstra mye smak av umami fra stekt sopp og karamellisert løk.

  • 4 porsjoner
  • 30 minutter
  • Lett
Erter- og quinoaburger med karamellisert løk og bernaise

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Ingredienser

    • søtpotet, fries
    • sjampinjong
    • agurk
    • vegme black bean burger
    • crispisalat
    • vegme eggfri aioli
  • Karamellisert løk

    • gul løk
    • vanlig olivenolje
    • eddik, type hvitvin
    • honning
    • salt
    • sort pepper, malt

Slik gjør du det

Erter- og quinoaburger:

  1. Tilberedt søtpotetfries som anvist på pakningen.
  2. Skjær soppen i skiver på 1 cm. Dryss over litt salt og stek i olje til de er gylne. Sett til side.
  3. Karamelliser løken som beskrevet nedenfor og sett til side.
  4. Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med mandolin.
  5. Grill burgerne på en varm grill. Først gylne på begge sider, deretter på indirekte varme i 5 minutter. Varm opp burgerbrødene til de er lune.
  6. Legg VegMe Bearnaise og salat på brødene. Topp med VegMe Burger med erter og quinoa, stekt sopp, agurkskiver og karamellisert løk. 

Karamellisert løk:

  1. Skjær løken i tynne ringer, bruk gjerne mandolin dersom du har det.
  2. Varm opp olje på middels varme i en stekepanne. Stek løken ca. 5-10 minutter, til den er myk og lett gyllen. Tilsett hvitvinseddik og la surre et par minutter til. Rør av og til for å unngå at løken blir for mye stekt.
  3. Dryss over honning når løken begynner å få farge. Det får fart på karamelliseringsprosessen. Rør det forsiktig inn og la surre til løken er klebrig og har fått en fin gylden farge.
  4. Ha løken over på kjøkkenpapir før servering og sett til side.

Produkter i denne oppskriften

Næringsinnhold