Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norge på sitt beste

Nå er de norske rotgrønnsakene i sesong 🇳🇴

De norske rotgrønnsakene kan bakes i ovnen, brukes i supper eller mos. De kan også spises rå, for eksempel i en salat.

Lær mer om de norske rotgrønnsakene i sesong, og hvordan du kan bruke dem.

 Kos-Dere (1).png

Norske rotgrønnsaker

Pastinakk, sellerirot, beter, kålrot. Dette er bare noen av de nydelige norske rotgrønnsakene vi kan nyte fremover. De norske rotgrønnsakene egner seg ypperlig til steking eller ovnsbaking, eller de kan moses eller brukes i suppe. Alt ligger til rette for en nydelig middag med norske rotgrønnsaker. 

Beter

Beter kommer i flere varianter: Rødbete, gulbete og chioggiabete. Beter kan bakes i ovnen eller kokes. Perfekt som tilbehør til middagen eller i salat. Beter egner seg også godt i råkost sammen med gulrot. 

Hvorfor spise beter?

Rødbete, gulbete og chioggiabete gir deg kalium, vitamin C og kostfiber. Disse næringsstoffene er viktige for kroppen! Vitamin C tar blant annet vare på immunforsvaret og gir deg mer energi. 

Rask og sunn snack!

Rotgrønnsaker kan spises rå som snacks. Kutt kålrot i strimler, og server med en dipp eller hummus. Så godt! 

Gulrot

Gulrøtter kan spises rå eller varmebehandlet. De kan raspes, spises som snacks, grilles, bakes, og wokkes. Norske gulrøtter trenger ikke skrelles, bare skylles eller børstes. Perfekt til mellommåltid og middag! 

Er gulrot sunt?

Ja, gulrot er sunt! Den er rik på vitamin A, som bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Den inneholder også mye kostfiber, som er bra for fordøyelsen. Den er både mager og kalorifattig.

Se hva Erling Braut Haaland lengter tilbake til.

Sveip for flere oppskrifter med norske rotgrønnsaker

Lær mer om norsk sesong!

I sesongkalenderen kan du se når de norske råvarene er klare! I tillegg til at sesongbaserte råvarer topper smaken, er det bærekraftig å kjøpe kortreiste varer fra den norske bonden.

  • Velg måned