Tomater
Tomat er en saftig og smakfull grønnsak som kommer i mange ulike størrelser og farger. Tomaten spiller en viktig rolle i det italienske kjøkkenet og kan tilberedes på mange forskjellige måter.
![Tomater](/siteassets/fotoware/2020/12/season-tomater.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Forberedelser
Skjær eller napp ut stilken.
Bruksområder
Tomat kan spises naturell, kokt, stekt eller gratinert og får en herlig umamismak ved tilberedning. Den er kjempegod i salater, salsaer og sauser. Det er en allsidig grønnsak som brukes i hele verden, fra Storbritannia til India.
Oppbevaring
Tomater skal ikke oppbevares i kjøleskapet, da forsvinner både smak og sødme. Tomaten blir aller best om den oppbevares ved 11-12 ºC.
Ernæring
Tomater er kalorifattige, men rike på kostfiber. Den er i tillegg en fin kilde til vitamin C og betakaroten. Den får sin fine rødfarge fra plantestoffet lykopen.
Smak
Tomater er aromatiske med noe syrlighet.
Visste du at?
Tomater er egentlig en frukt, og ikke en grønnsak!