Tomater
Tomat er en saftig og smakfull grønnsak som kommer i mange ulike størrelser og farger. Tomaten spiller en viktig rolle i det italienske kjøkkenet og kan tilberedes på mange forskjellige måter.
Forberedelser
Skjær eller napp ut stilken.
Bruksområder
Tomat kan spises naturell, kokt, stekt eller gratinert og får en herlig umamismak ved tilberedning. Den er kjempegod i salater, salsaer og sauser. Det er en allsidig grønnsak som brukes i hele verden, fra Storbritannia til India.
Oppbevaring
Tomater skal ikke oppbevares i kjøleskapet, da forsvinner både smak og sødme. Tomaten blir aller best om den oppbevares ved 11-12 ºC.
Ernæring
Tomater er kalorifattige, men rike på kostfiber. Den er i tillegg en fin kilde til vitamin C og betakaroten. Den får sin fine rødfarge fra plantestoffet lykopen.
Smak
Tomater er aromatiske med noe syrlighet.
Visste du at?
Tomater er egentlig en frukt, og ikke en grønnsak!