Søt spisspaprika
Søt spisspaprika er en sprø grønnsak med mild smak og mange bruksområder. Den er like god rå som varmebehandlet, noe som gjør den utrolig anvendelig.
Forberedelser
Skyll spisspaprikaen og fjern stilken, den hvite membranen og frøene. Del paprikaen som ønskelig – ringer er fint på brødskiva, mens strimler er supert i wokken.
Bruksområder
Den søt spisspaprika kan spises både rå og varmebehandlet. Rå spisspaprika er godt på brødskiva, i salater eller som tilbehør til ost og kjeks. Dersom du vil varmebehandle den er spisspaprika god i gryteretter og wok, og kan også syltes, gratineres, ovnsbakes, stekes eller grilles.
Oppbevaring
Søt spisspaprika holder seg best i temperaturer mellom 8–12 grader, gjerne i en plastpose eller plastboks.
Ernæring
Søt paprika er kalorifattig, men full av kostfiber. Den er rik på betakaroten og vitamin C. I tillegg er den også en kilde til vitamin B6.
Smak
Spisspaprika er mild og aromatisk og har en søt smak.