Padron
Padron-paprika, eller pimientos de padrón, er en liten grønn paprika med mye smak. Padron er oppkalt etter regionen der de tradisjonelt ble dyrket, i Padrón, Galicia i Nordvest-Spania.
Forberedelser
Vask padron og fjern stilk og frø dersom du skal kutte den opp. Om du vil spise den hel trenger du ikke å fjerne hverken hinner eller frø. Alt er spiselig, bortsett fra stilken.
Bruksområder
Padron er en allsidig grønnsak som kan tilberedes på en rekke ulike måter. Den kan stekes, ovnsbakes, wokkes eller gratineres.
Oppbevaring
Padron bør oppbevares svalt og holder omtrent i en uke. Padron, i likhet med andre paprika-varianter, kan fryses og trenger ikke å forvelles først. Skjær de opp eller frys de som de er.
Ernæring
Padron er rik på kostfiber og vitamin C. Den er også en fin kilde til vitamin B6 og folat.
Smak
Rå padron har en mild smak og det er først når den varmebehandles at den får en pikant, søt og nøtteaktig smak.