Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Corno-paprika

Corno-paprika er en mild og sprø spisspaprika med mange bruksområder. Den brukes mye i det italienske kjøkkenet og kan både grilles, stekes og ovnsbakes med spennende krydder.

Corno-paprika

Forberedelser 

Vask paprikaen godt. Kutt av stilkfestet i toppen og del paprikaen i to. Fjern frøene og membranen. 

Bruksområder 

Corno-paprika kan brukes både rå og varmebehandlet. Prøv den rå i en salat, på brødskiva eller som topping på lune middagsretter. Corno-paprikaen er super å bruke i wok, enchiladas, taco eller på grillen. Den blir også god i italienske pastaretter eller på pizza. 

Oppbevaring

Corno-paprika oppbevares aller best i temperaturer mellom 8–12 grader, gjerne i plastpose eller plastboks. 

Ernæring 

Paprikaen er kalorifattig, men rik på kostfiber og vitamin C. 

Smak

Corno-paprika er mild og søt i smaken. Fruktkjøttet er saftig og sprøtt.