Avokado
Avokado er en anvendelig grønnsak med en fløyelsmyk konsistens. Den spises rå og kan brukes i mange ulike retter.
Forberedelser
Avokado spises som den er! Fjern steinen med en kniv.
Bruksområder
Avokadoen er stjernen i det latinamerikanske kjøkkenet og er hovedingrediensen i folkefavoritten guacamole. Avokadoen egner seg godt til flere ulike kjøkken og den milde smaken er en perfekt motpart til sterke smaker. Prøv den også i salat, saus, kalde supper, som pålegg eller i smoothie.
Oppbevaring
Moden avokado kan oppbevares i kjøleskap, men ikke under 5 ºC. Umoden avokado har lengre holdbarhet og burde lagres i en temperatur på 6-10 ºC. Avokado modnes raskt på kjøkkenbenken.
Ernæring
Avokado er rik på mykt fett, en- og flerumettet. Den er også rik på B-vitaminet folat og kalium. I tillegg er den også en kilde til kostfiber, vitamin E og B6.
Smak
Avokado har en myk konsistens og en mild, nøtteaktig smak.
Tips!
Du kan se om avokadoen er moden ved å fjerne den lille knoppen på enden. Hvis det er brunt under er avokadoen dårlig og hvis det er grønt under er den moden.