Asparges
Asparges er en grønnsak med nøtteaktig smak. Den forbindes ofte med helgemat, men er rask å tilberede, som gjør at den passer godt til ukens middager også.
Forberedelser
Asparges er en allsidig grønnsak som er både sprø og saftig. Den kan grilles, kokes og dampes, og tilberedes på kort tid. Den hvite aspargesen krever lengre koking enn den grønne, og må skrelles før bruk. Hvit asparges skrelles fra blomsten og ned. Begge typene skal beskjæres i bunn. Dersom du er usikker på hvor du skal kutte kan du brekke en asparges på midten, og der den knekker, der kutter du.
Bruksområder
Begge typene asparges er et herremåltid i seg selv, og kan serveres enkelt med en rik og fyldig saus til.
Oppbevaring
Asparges bør oppbevares i kjøleskap ved 2-4 °C.
Ernæring
Asparges er kalorifattig og har et høyt innhold av kostfiber og vitamin K. Den er i tillegg rik på protein, B-vitaminet folat og jern.
Smak
Smaken er nøtteaktig og lett bitter. Den hvite aspargesen er noe mer intens i smaken enn den grønne.