Bakte søtpotetbåter med aspargesbønner og torskeloin
Sprø bønner og bakt søtpotet er perfekt følge til stekt torsk.
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
- 3 stk. søtpoteter
- 200 g aspargesbønner
- 700 g torskeloin*
- nøytral olje*
- salt og pepper*
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Vask søtpotetene godt og skjær dem i lange båter. Vend i litt olje, salt og pepper.
- Legg søtpotetbåtene på et stekebrett eller i en ildfast form og bak på 220 grader i 15–20 minutter til de er møre.
- Krydre torsken med salt og pepper og stek den i panne i smør eller olje. Senk varmen og stek den ferdig i pannen med skinnsiden ned, mens du øser over smør fra pannen. Du kan også steke den ferdig i ovnen.
- Kutt enden av aspargesbønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
- Anrett søtpoteter, aspargesbønner og torsk på en tallerken og server.