Dette er Corno-paprika
Corno-paprikaen er en tradisjonell, italiensk paprika med en mild og god smak som gjør at den kan brukes i en rekke ulike middager. Den er rask å tilberede og passer ekstra godt til oppskrifter inspirert av Middelhavet.
Mild, søt og delikat
Selv om Corno-paprikaen kan minne om en vanlig, grønn paprika, er de ganske forskjellige. Corno-paprikaen er lysere og har en mild, søt og delikat smak som gjør den velegnet til mange forskjellige retter. Skallet er tynt og fruktkjøttet er saftig og friskt. Paprikaen har en lett kurvet fasong, og den er gjerne ekstra lang og spiss, som søtpaprika. Sorten er en Heirloom-variant, som betyr at den har blitt dyrket gjennom generasjoner fordi man ønsker å bevare sorten slik den alltid har vært.
Slik bruker du Corno-paprika
- Vask paprikaen godt og kutt av stilkfestet i toppen.
- Del paprikaen i to og fjern frø og membran.
- Del den i strimler, terninger eller bruk halvdelene som de er.
En italiensk klassiker
Paprikaen er en storfavoritt i Italia, men brukes også mye i Hellas. Den serveres ofte i salat, grilles med olivenolje eller brukes på pizza eller i pastaretter. Den kan spises både rå og varmebehandlet, men den fyldige smaken kommer ekstra godt på grillen eller i ovnen. Det er også vanlig å fylle den med ris og urter, eller med en syrlig ost som feta. Prøv den gjerne også i wok, gryteretter eller i meksikanske retter som enchiladas eller taco.
Middagsfavoritter med Corno-paprika
Ernæring
Paprikaen er kalorifattig og har et naturlig innhold av folat, vitamin B6 og vitamin C.
Fun fact
Corno-paprikaen er en tradisjonell italiensk paprika, og er oppkalt etter hornene på en okse, på grunn av sin spisse, kurvede fasong. Det italienske navnet på paprikaen er Corno di Toro.
Oppbevaring
Corno-paprika oppbevares aller best i temperatur mellom 8–12 grader, gjerne i plastpose eller plastboks.
Hvor får du kjøpt Corno-paprika fra Season?
Du får kjøpt Corno-paprika hos MENY og SPAR.