Halloween-gresskar
Halloweengresskar har en søtlig smak, som kan minne om gulrot eller søtpotet. Mange huler de ut til lyslykter, og da kan fruktkjøttet spares til nydelige retter.
Bruk
Halloweengresskar passer supert i gryteretter, supper og stuinger. Det er også fint å servere gresskaret som en egen rett, med smør eller saus til. Ellers kan halloweengresskar brukes som erstatning for potet.
Smak
Fruktkjøttet til halloweengresskaret har en litt søtlig smak, som kan minne om gulrot eller søtpotet.
Tilberedning
Kutt gresskaret i to. Ta ut det bløte kjøttet og kjernene, på samme måte som når du renser en melon. Spar kjernene, og rens dem for fruktkjøtt. Spre kjernene utover en bakeplate, med litt salt. Rist de i ovnen på 200 grader, eller til de har tatt litt farge. Kjøttet kan bakes, kokes eller stekes, og passer perfekt til middag.
Dyrkes i
Oppbevaring
Den beste lagringstemperaturen er mellom 7–10 grader, men halloweengresskar tåler både romtemperaturer og lavere temperaturer. På grunn av det tykke skallet kan de lagres i månedsvis, så lenge de ikke er delt opp i stykker.
Sesong
Norsk sesong: september, oktober