Kålrotstappe
Har du lyst til å lage julens aller beste kålrotstappe? Da burde du prøve denne, med en herlig mild og tradisjonell smak. Perfekt til røkt og salt mat, som pinnekjøtt!
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
- 1 kg kålrot
- 2 stk. gulrøtter
- 50 g smør, eller myk margarin
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du det
- Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter.
- Ha alt over i en kasserolle. Tilsett vann og en god klype salt.
- Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet, og mos grønnsakene.
- Tilsett smør, og smak til med salt og pepper.
- Skal kålrotstappen serveres til pinnekjøtt, kan du i tillegg smake til stappen med litt av sjyen fra pinnekjøttet.
Tips
Kålrotstappe er nydelig tilbehør til pinnekjøtt, samt salt og røkt mat, grove pølser og medisterkaker.