Det er to år siden Industri og alle Blomster-avdelingene flyttet sammen. I 2023 var fokuset på forbedret drift, i tråd med målene for den nye fabrikken.
Forbedret drift, i tråd med målene for den nye fabrikken. Topp moderne lokaler, bygget og rigget for en fordobling av produksjonskapasiteten, samt innovasjon, vekst og utvikling. Vel etablert i den nye fabrikken, startet året med å fortsette den gode prosessen for kontinuerlig forbedring, og virkelig utnytte mulighetene ved det nye anlegget.
Med Industri og Blomster under ett tak, kan vekstambisjonene realiseres. På Tranby foredles og forvandles frukt og grønt fra nærområdet til ferske og ferdige salater. Buketter og oppsatser til dagligvare og servicehandel lages med stor presisjon. Begge selskapene hadde for lengst vokst ut av sine gamle lokaler, og trengte mer plass og moderne fasiliteter for å ta skrittet videre. På Tranby jobbes det kontinuerlig med innovasjon, vekst og utvikling i samarbeid med kundene, for å tilby forbrukerne ferske produkter av høy kvalitet.
En viktig del av utviklingen i 2023, handlet om å forbedre arbeidsprosessene. Dyktige ansatte tok nye ERP- og MES- løsninger på strak arm, noe som bidro til en mer effektiv drift. Det ble også benyttet en øvelse med fokus på involvering, og de ansatte kom opp med en rekke gode forbedringsforslag, og dem med størst potensial ble videreført. Dette gjennomføres også ved de andre fabrikkene.
Forslagene gikk på oppfølging av konkrete tiltak på daglig basis for økt salg, forbedret drift og produktkvalitet, sikring av forsvarlig HMS, samt reduksjon av kostnader og forbruk av ressurser som råvarer, emballasje, energi, vann og tid. Det var også fokus på å skape en god arbeidsplass hvor de ansatte kan trives, noe som også bidro positivt i året som gikk.
Raskt, sunt og enkelt
Fersk og sunn mat, samt mellommåltider, er produktkategorier som folk vil ha mye av. I tillegg har forbrukerne et økt fokus på helse, bærekraft og lokal mat. Det bør gå raskt og enkelt å tilberede sunne måltider i en hektisk hverdag for at folk skal spise mer frukt og grønt. BAMA Industri sine mange salater i ulike størrelser er ferdig kuttet og vasket, og kan legges rett på tallerkenen. Produktene kan gjøre det enklere for både barnefamilier, par og single å lage grønnere måltider.
Lokale produkter
Vi ønsker å bruke så mye lokale produkter som mulig. Mai til oktober er norsk sesong, og i denne perioden er mer enn 90 % av råvarene som foredles på Tranby dyrket i nærheten. Potetene som foredles ved anlegget i Moss er norske i 9-10 måneder i de årene hvor potetsesongen forløper som normalt.
Ved fabrikken i Fruktveien i Lier produseres blant annet ferdige stapper, stuinger og mos. De smakfulle produktene inneholder kun poter, grønnsaker, krydder og litt smør for smakens skyld. I Fruktveien sørger de også for oppkuttet frukt og et rikt utvalg av produkter som er spesielt tilpasset salatbarer.
I Oslo, Bergen og Tromsø produserer Nordic Lunch ferske og påsmurte sandwicher, wraps og bagetter, samt et bredt utvalg av spiseklare måltidssalater. De populære produktene leveres til dagligvare og servicehandler over hele Norge.