Spinat
Vår økologiske spinat skinner alene, men passer også i mange retter. Den naturlige milde og aromatiske smaken gir lasagnen det lille ekstra, og smoothien et piff.
Bruk
Spinat kan kokes, smørdampe og wokkes, samt brukes i omeletter og stuinger. Ferdigskylt spinat kan også spises rå.
Smak
Smaken er mild og aromatisk.
Tilberedning
Start med å skylle bladene godt. Du kan også fjerne tykke, seige stilker. Skal du koke den, bruk middels varme og kun det vannet som sitter på bladene. Rist kjelen av og til, før du slår spinaten over i en sil og klemmer ut vann. Spinat som er oppvarmet, skal ikke oppvarmes på nytt. Dette skyldes at spinaten inneholder nitrat, som kan omdannes til ugunstige stoffer i kroppen. Oppvarming øker innholdet av nitrat, så én runde med varme holder.
Dyrkes i
Oppbevaring
Oppbevar spinaten i kjøleskapet, gjerne i en plastpose eller plastboks. Delvis uttørket spinat kan få tilbake noe av sin opprinnelige spenstighet ved å legges i kaldt vann. Spinaten kan også renses og fryses som den er.
Næringsinnhold
Spinaten er full av kostfiber, vitamin A, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinaten er også en kilde til vitamin E, vitamin B6, kobber og magnesium.
Sesong
Norsk sesong: