Spisspaprika
Økologisk spisspaprika kan lett bli din nye favoritt. Den søte smaken dyrkes fram med kjærlighet for naturmangfoldet, og blir knaskende god som snacks.
Bruk
Økologisk spisspaprika er mild og frisk, og kan nytes både rå og varmebehandlet. Dette er en søtere variant, og egner seg derfor ypperlig som snacks, for eksempel med kremostfyll. Den passer også godt i salater, og som pynt på brødskiva.
Smak
Smaken er søt, aromatisk og mild.
Tilberedning
Fjern stilk, frø og skillevegger. Paprikaen kan deretter deles i to og strimles, eller kuttes i ringer. Deler du de i to, på langs, er spisspaprika perfekt for grillen. Vil du fjerne skinnet, legger du paprikaen på grillen eller i ovnen til den blir svart. Deretter legges den i en plastpose, eller noe annet du kan lukke. Vent til den er kald før du drar av skinnet.
Oppbevaring
Paprika oppbevares best i temperatur mellom 8–12 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.
Næringsinnhold
Denne økologiske spisspaprikaen er kalorifattig, men full av kostfiber. Den er rik på både vitamin A (betakaroten) og vitamin C, og er en kilde til vitamin B6.