Stikkelsbær
Våre økologiske stikkelsbær vekker minner, fra da du løp ut i hagen og plukket bær. Noen gikk rett i magen, andre ble til syltetøy. Disse økologiske stikkelsbærene smaker like søtt og syrlig som du kan huske.
Bruk
Økologiske stikkelsbær kan brukes naturelle, men er også egnet til sylting, safting og gelé. Stikkelsbærpai- og kake smaker også nydelig.
Smak
Smaken er normalt svært syrlig, med noe sødme og typiske stikkelsbæraromaer.
Tilberedning
Rens bærene for stilk og blomsterrester, og skyll dem i vann. Spisebær bør være helt modne. Til syltetøy og gelé er det en fordel med litt umodne bær, da det gjør resultatet stivere.
Oppbevaring
Stikkelsbær oppbevares i kjøleskap ved 2–4 grader. Holdbarheten er begrenset.
Næringsinnhold
Stikkelsbærene er fattige på kalorier, men rike på kostfiber. De er også veldig rike på vitamin C.