Slik lager du gulrotsuppe
Prøv denne smaksrike, og fargerike gulrotsuppen. Se hvordan Runa tilbereder den her.
Slik går du frem
1. Skrell gurøttene,og kutt dem i mindre biter. Kutt resten av grønnsakene i grove biter, og riv over ingefær.
2. Ta olivenoljen i en kjele, og ta i alle grønnsakene. Fres til løken er blank.
3. Når løken er blank, tilsetter du fersk appelsinjuice og buljong. Sett på lokk, og la småkoke i ca. 20 minutter.
4. Sil av ca. halvparten av kraften før du kjører med en stavmikser. Hell på med kraft til du får ønsket tykkelse på suppen.
5. Avslutt med sitronsaft, salt, pepper og litt sterk saus hvis du ønsker ekstra futt i suppa. Rør rundt, og server.
Tips
- Rull chilien før du kutter den, da kan du bare dunke ut frøene etterpå.
- Skrell ingefær med en skje, så sitter du igjen med mer ingefær å bruke i maten.