Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik lager du grønnsakssuppe

Se hvordan du lager en deilig grønnsakssuppe, steg for steg!

Slik lager du grønnsakssuppe

 

Slik går du frem

1. Start med å kutte grønnsakene i medium store biter. Legg brokkolien til side. Finhakk hvitløken, kutt løk i grove biter, og kutt purreløken i skiver, legg dette til side.

2. Ha olje i gryta, og start med å surre løken og hvitløken til det er blankt.

3. Tilsett poteter, gulrot og kålrot. Fres litt sammen med løken til de får litt farge.

4. Tilsett vann og buljongterninger, og la småkoke i ca. 10 minutter under lokk, mens du river opp grønnkålen og finhakk persillen. Legg også persillestilkene hele i gryta, men husk å ta ut før du serverer.

5. Tilsett brokkolien og purren, pas på at alt er dekket av vann, før du setter på lokket igjen. Nå skal suppen få småkoke i ca. 5 min. til.

6. Tilsett grønnkålen, og hvis du har rester fra kjøtt kan dette komme i nå. La stå et par minutter, tilsett litt salt og pepper, og server med frisk, revet pepperrot og bladpersille.