Slik tilbereder du søtpotet
Søtpotet kan brukes til absolutt alt, og er superlett å tilberede!
Hvordan steke søtpotet?
- Vask og skrell søtpotetene, eller la skallet være på.
- Skjær dem i kløfter, skiver eller terninger, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
- Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen. Ha over urter, sitron eller hvitløk, om du vil.
- Stek søtpotetene ved 200 grader, til de blir gylne og møre. Det tar cirka 30 minutter.
Hvordan koke søtpotet?
- Vask søtpotetene, men ikke ta av skallet. Det er best å skrelle dem ferdigkokte.
- Kok søtpotetene møre. Se an koketiden etter størrelsen på potetene. Ofte er koketiden lik vanlige poteter.
- Kutt søtpotetene i biter, for å redusere koketiden.
Hvordan lage søtpotetstappe?
- Kok søtpotetene, som beskrevet over.
- Ta av skallet, og mos dem med en stavmikser.
- Tilsett smør og crème fraîche eller fløte, og mos alt godt sammen.
- Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.