Slik moser du poteter
Hjemmelaget potetstappe er absolutt digg, og kjempelett å lage! Mandelpoteter, og andre melne poteter, egner seg spesielt godt til mos.
Hvordan lage potetmos?
- Skrell og skjær poteter i omtrent 1,5 centimeter tykke skiver.
- Kok opp vann, og legg i potetene.
- Pass på at vannet ikke koker etter at potetene er lagt i.
- La potetskivene trekke til de er møre.
- Mos potetene. Buk gjerne en potetpresse, da får du en finere konsistens.
- Rør inn smør og fløte eller melk, og smak til med salt og pepper.
- Bruk aldri foodprocessor når du lager potetmos. Da blir den seig!
- Sjekk ut videoen for inspirasjon og tips:
Tips
Varier potetmosen med forskjellige smakstilsetninger. La for eksempel sellerirot, kålrot eller gulrot koke sammen med potetene. Ha i olivenolje og presset hvitløk, samt friske urter. Prøv også pesto, crème fraîche, bacon, parmesan eller dampet spinat i potetmosen din.