Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik baker du poteter i ovnen

Bakte poteter er alltid en slager!

Slik baker du poteter i ovnen

Hvordan bake poteter i ovenen? 

Alternativ 1:

  1. Dekk til bunnen av en ildfast form med grovt salt. Bland inn urter og hvitløk. 
  2. Skyll og prikk potetene med en gaffel. 
  3. Ha over olje, og bak potetene i ovnen på 200 grader. 
  4. Stek i omlag 1 time, eller til potetene er møre. 
  5. Børst av overflødig salt før servering. 

Alternativ 2:

  1. Skyll noen mellomstore poteter. 
  2. Legg potetene hele i en ildfast form.
  3. Ha over olje, krydder og urter, etter ønske. 
  4. Bak i ovnen på 200 grader, i omtrent 1 time.

Alternativ 3: 

  1. Skyll ønsket antall bakepoteter. 
  2. Legg noen oppklipte foliebiter utover benken. 
  3. Legg potetene på hver sin foliebit, og skjær et lite hakk i midten av hver bakepotet. 
  4. Drypp over litt olje, eller legg på en smørklatt. 
  5. Ha over pepper, salt og urter etter ønske. 
  6. Brett folien godt rundt potetene, og stek dem på 200 grader i omtrent 1 time– eller til potetene er møre. 

Tips

Beate, astrix og kerrs pink egner seg til baking. De er faste og smakfulle. 

Baketiden blir kortere når du koker potetene i 15-20 minutter– før de bakes i ovnen. Dette kan gjøres en dag i forveien, så lenge potetene oppbevares i kjøleskap fram til baking.