Slik baker du poteter i ovnen
Bakte poteter er alltid en slager!
Hvordan bake poteter i ovenen?
Alternativ 1:
- Dekk til bunnen av en ildfast form med grovt salt. Bland inn urter og hvitløk.
- Skyll og prikk potetene med en gaffel.
- Ha over olje, og bak potetene i ovnen på 200 grader.
- Stek i omlag 1 time, eller til potetene er møre.
- Børst av overflødig salt før servering.
Alternativ 2:
- Skyll noen mellomstore poteter.
- Legg potetene hele i en ildfast form.
- Ha over olje, krydder og urter, etter ønske.
- Bak i ovnen på 200 grader, i omtrent 1 time.
Alternativ 3:
- Skyll ønsket antall bakepoteter.
- Legg noen oppklipte foliebiter utover benken.
- Legg potetene på hver sin foliebit, og skjær et lite hakk i midten av hver bakepotet.
- Drypp over litt olje, eller legg på en smørklatt.
- Ha over pepper, salt og urter etter ønske.
- Brett folien godt rundt potetene, og stek dem på 200 grader i omtrent 1 time– eller til potetene er møre.
Tips
Beate, astrix og kerrs pink egner seg til baking. De er faste og smakfulle.
Baketiden blir kortere når du koker potetene i 15-20 minutter– før de bakes i ovnen. Dette kan gjøres en dag i forveien, så lenge potetene oppbevares i kjøleskap fram til baking.