Slik tilbereder du løk
Løk finnes i flere ulike farger og fasonger, og passer til så mye forskjellig. Prøv den grillet, bakt eller stekt.
Hvordan grille løk?
- Del løken langs «ekvator». Fjern løst skall.
- Gni snittflaten med litt olje, og legg løken med snittflaten ned på en varm og god grill.
- Grill løken i cirka 15 minutter, til snittflaten har tydelige grillstriper.
- Snu løken og pakk den løst inn i aluminiumsfolie. Grill den videre på middels høy varme, til den er helt mør.
Hvordan bake løk?
- Fjern løst skall, og del løken i jevne båter. Du kan også bake løken hel, uten å kutte i den, men da må steketiden dobles.
- Legg løken i en passende ildfast form.
- Topp med litt smør eller olje, samt urter og krydder, om du vil.
- Bak løken i ovnen på 200 grader, i cirka 20-25 minutter - eller til de er helt myke når du klemmer forsiktig på dem.
Hvordan steke løk
- Rens og skjær løken i cirka 1 centimeter tykke skiver.
- Varm en stor stekepanne, og tilsett smør og olje.
- Stek løken over middels til lav varme. La løken få god tid, slik at resultatet blir saftig, bløtt og sødmefylt.
- Rør med jevne mellomrom.
- Tilsett en god klype sukker mot slutten av steketiden, hvis ønskelig. Det gir løken ekstra farge og en karamellisert smak.
Se hvordan du finsnitter løk i videoen under: