Slik tilbereder du hvit asparges
Asparges har en ekte og ren smak, som er fantastisk rik og intens.
Hvordan tilberede hvit asparges?
- Kutt av 2-3 centimeter av den nederste, trevlete aspargesdelen.
- Hvit asparges har tykkere skall enn grønn, og må skrelles godt. Hold i toppen og skrell nedover. Bruk en potet- eller aspargesskreller. La aspargesen ligge flatt på en skjærefjøl når du gjør dette. Drei aspargesen rundt, slik at du får skrelt hele.
- Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi en metallisk smak. Kok de i lettsaltet vann, med noen dråper sitron og litt sukker. Hvit asparges er også kjempegodt smørdampet, med vann, noen dråper sitron, salt og sukker i pannen. Avhengig av tykkelse er aspargesene møre etter 5-6 minutter. Bruk en knivspiss for å sjekke koketiden. Kniven skal gli lett gjennom, uten å møte fast motstand.
- Serveres varme eller avkjølte.
Tips
Beregn 6-10 asparges per person når du inviterer til hverdagsfest.