Hvordan tilberede grønn asparges
Du kan tilberede asparges på mange spennende måter. Prøv å koke, dampe, riste eller blansjere grønn asparges. Det ser lekkert ut og smaker fantastisk!
Hvordan koke grønn asparges?
- Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
- Kok aspargesen i vann. Bruk 1 1/2 strøken spiseskje salt per liter vann. Kok aspargesen i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på å ikke koke asparges for lenge, da mister den både farge, smak og konsistens.
- Avkjøl aspargesen umiddelbart i iskaldt vann, gjerne med isbiter. Det stopper kokeprosessen, og du unngår at de blir overkokte og slappe.
Hvordan smørdampe grønn asparges?
- Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
- Varm opp en panne eller kjele med lokk, og ha i litt vann - til det dekker bunnen. Kok opp, legg i aspargesen med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.
Hvordan riste grønn asparges?
- Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
- Varm opp en panne med litt smør. Stek aspargesen i et par minutter.
Hvordan blansjere grønn asparges?
- Kutt eller knekk av den trevlete delen, der hvor det grønne går over i hvit-lilla, cirka 2-3 centimeter opp fra bunnen. Om du ønsker å skrelle aspargesen, kan du gjøre det.
- Kok opp vann med salt. La aspargesen fosskoke i 1 minutt.
- Hell av vannet og kjøl ned aspargesen umiddelbart med iskaldt vann, for å stoppe kokeprosessen
Tips
Se videoen under for flere asparges-triks.