Gresskartaco med Runa og Ingrid
Prøv en superdigg og fargerik gresskartaco, full av gode smaker.
Lag taco med Ingrid og Runa
Skiskytter Ingrid Tandrevold og kokk Runa Kvendseth viser deg hvordan du lager gresskartaco med appelsinmarinert rødkål! Bli med, og utvid tacohorisonten med smakfullt gresskar.
Slik gjør du det
1. Skrell og kutt gresskaret i ca. to centimeter store terninger.
2. Bland finkuttet hvitløk, olivenolje, spisskummen, korianderfrø, soyasaus og gresskar. Ha gresskarbitene på et stekebrett, og smak til med salt og pepper. Stek på 210 grader i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
4. Skjær avokado i skiver og del cherrytomater i to. Skjær rødløk i skiver. Sett til side.
5. Finsnitt rødkål i tynne strimler. Riv skallet av en lime og en appelsin, og press ut saften av fruktene. Ha appelsin- og sitronjuice i en bolle med revet skall, grovkuttet koriander, kanel, salt, pepper og litt olivenolje. Miks det godt sammen med rødkålen.
6. Server i varme tortillalefser, med gresskar, marinert rødkål, avokado, cherrytomater og syltet eller vanlig jalapeño, og nyt!