Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bimi Brokkolini

Naturlig god på smak og full av næring

Bimi® Brokkolini er en smaksrik grønnsak som passer perfekt i ulike retter. Den er søt, med en lett nøtteaktig smak. Her får du tips til tilberedning og inspirasjon til nye favorittretter.

Bimi logo - 600px x 600px.png

Hva er forskjellen på brokkoli og brokkolini?

Brokkoli er en tradisjonell grønnsak som har vært dyrket i århundrer og stammer fra Middelhavet. Mens Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og kinesisk kål, utviklet i Japan på 1990-tallet. Selv om brokkoli og brokkolini tilhører samme plantefamilie, er det noen forskjeller som skiller dem.

Brokkoli har en stor, tett krone og en tykk stilk, mens Bimi® brokkolini har lange, slanke stilker og små, delikate blomsterhoder. Smaken er også forskjellig – brokkoli har en mild kålsmak, med litt sødme og lett bitter smak, mens Bimi® brokkolini er søtere, mildere og lett nøtteaktig smak. 

Hvordan tilberede Bimi brokkolini?

Bimi® Brokkolini skal koke i 3-4 minutter. Slik gjør du det: 

  1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
  2. Legg brokkolini i det kokende vannet.
  3. La koke i 3–4 minutter, til den er mør, men fortsatt har litt spenst.
  4. Sil av vannet umiddelbart og skyll gjerne i kaldt vann (iskaldt vann stopper kokeprosessen og bevarer fargen).
  5. Server med litt smør, sitronsaft eller krydder etter ønske.

Bimi® Brokkolini skal dampes i 3-4 minutter. Slik gjør du det: 

  1. Kok opp litt vann i en kjele og plasser en damprist eller sil over.
  2. Legg brokkolini i risten og sett på lokk.
  3. Damp i 3–4 minutter, til den er mør, men fortsatt har litt spenst.
  4. Topp gjerne med litt smør, sitronsaft eller salt. 

Ja, Bimi® brokkolini passer perfekt i wok! Slik gjør du det:

  1. Varm opp en wok eller stor panne på høy varme med litt olje (f.eks. rapsolje eller sesamolje).
  2. Tilsett brokkolini og wok i 3–4 minutter, mens du rører jevnlig.
  3. Tilsett andre ingredienser som hvitløk, ingefær, chili eller soyasaus mot slutten.

Bimi® Brokkolini bør stekes i panne i 4–6 minutter på middels til høy varme. Slik gjør du det: 

  1. Varm opp en panne med litt olje (f.eks. olivenolje, rapsolje eller smør).
  2. Legg i brokkolini og stek i 4–6 minutter, mens du vender den jevnlig.
  3. Tilsett krydder eller smakstilsetninger underveis, som hvitløk, chili, sitronsaft eller soyasaus.
  4. Stek til den er lett gyllen og mør, men fortsatt har litt sprøhet i stilken.

Bimi® Brokkolini er fantastisk på grillen! Slikgjør du det: 

  1. Vend brokkolini i olivenolje, salt, pepper, og eventuelt hvitløkspulver eller chiliflak for ekstra smak.
  2. Grill direkte over varmen i 8–10 minutter, mens du snur den jevnlig
  3. Ta av grillen og dryss over f.eks. sitronsaft, parmesan, ristede nøtter eller en balsamicoglace for ekstra smak.

Bimi® Brokkolini er enkle å bake i ovnen, slik gjør du det: 

  1. Forvarm ovnen til 200°C (over- og undervarme) eller 220°C (varmluft).
  2. Vend brokkolini i olivenolje, salt og pepper (tilsett gjerne hvitløk, chiliflak eller sitronsaft for ekstra smak).
  3. Legg brokkolinien på et stekebrett med bakepapir. 
  4. Stek i 12–15 minutter, til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Er Bimi brokkolini sunt?

Bimi® Brokkolini inneholder blant annet vitamin C, fiber, kalsium, jern og antioksidanter. I tillegg er den lav på kalorier og karbohydrater. Det gjør denne godbiten til et sunt og næringsrikt valg. Samtidig som den setter et ekstra friskt og fargerikt preg på tallerken din.

 

Sveip for middager med Bimi brokkolini