Gul eller grønn kiwi - vet du forskjellen?
Den velkjente kiwien kommer i to ulike farger og smaker. Mens den grønne gjerne forbindes med en herlig frisk og syrlig smak, er den gule uimotståelig søt og saftig.
Utenpå ser gul og grønn kiwi ganske like ut, men inni er det stor smaksforskjell. Gul kiwi er enda søtere enn sin grønne navnebror. Den har en mer tropisk smak, og et tynnere skall.
Både gul og grønn kiwi er rike på vitamin C, og er fine kilder til B-vitaminet folat.
Kiwien er perfekt å spise som den er. Til frokost, som et mellommåltid eller som en liten dessert etter lunsj eller middag. Den passer også ypperlig som topping på grøt, yoghurt og pannekaker, eller i smoothie og friske salater.
En skikkelig oppkvikker
Kiwi er rik på vitamin C, og er en fin kilde til folat. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil vil vitamin C og folat bidra til å redusere tretthet og utmattelse.
Oppskriftsliste: Kiwi
Sveip for oppskrifter med gul kiwi
Ta vare på helsen!
Kiwi er en kilde til kalium. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil, vil kalium bidra til å opprettholde et normalt blodtrykk og en normal muskelfunksjon.