Redd for å ikke bli mett av vegetar? Prøv disse rettene
Disse middagene gir deg proteiner, fyller magen og smaker herlig.
Å spise mer grønt og mindre kjøtt er trendy og sunt, og noe Helsedirektorat anbefaler. De oppfordrer til å velge magert kjøtt, og å ikke spise mer enn 500 gram rødt kjøtt i uka. En måte å nå dette målet på er kjøttfrie middager.
For noen funker grønne retter hver dag, for andre passer det av og til. Uansett kan det bidra positivt til både klode og kropp.
Nok protein uten kjøtt?
Helsedirektoratet anbefaler at 10-20 prosent av energiinntaket vårt kommer fra proteiner. Veganere og vegetarianere har sjeldent et problem med å dekke dette proteinbehovet, uten kjøtt. Gode kilder til protein i vegetarkost er bønner, linser, erter, soyaprodukter, korn og fullkornsprodukter, nøtter og frø.
Hiv deg på trenden, og test ut disse grønne rettene. De inneholder 15-20 energiprosent fra protein.