Frukt og grønt på budsjett
Husk at du ikke trenger å kutte ut frukt og grønt, selv om du kutter ned på pengebruken.
![Frukt og grønt på budsjett](/siteassets/fotoware/2020/10/img_08702.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Frukt og grønt er noe av det billigste du kan handle, om man ser på kiloprisen. Samtidig er det supergodt.
Her gjelder det å tenke smart, og handle på best mulig måte. I listen under har vi samlet noen tips til deg.
Gode handletips
- Har du valget mellom flere butikker? Let etter tilbud.
- Har du frukt og grønt tilgjengelig, er det lettere å spise mer av det.
- Det er lurt å ukeshandle. Da slipper du unna unødvendig småhandling hver dag. Det blir billigere i lengden.
- Du kan gjerne handle endel frukt og grønt på en gang, så lenge du tenker over oppbevaringen. Rotgrønnsaker skal i kjøleskapet, mens epler, bananer, mango, tomat og agurk trives best på benken.
- Sjekk holdbarhetsdatoen, så vet du at maten kan ligge lenge. Da er det mindre risiko for at du ender opp med dyrt matsvinn.
- Trenger du gulrøtter til tre middager er det billigere å handle en stor pakke, enn tre små pakker.
- Kjøp gjerne sesongvarer, for da er kiloprisen ekstra bra.
- Det er kjempesmart å lage litt ekstra salat til middagen. Spe på med pasta, bønner, kjøtt, kylling eller fisk. Lag litt ekstra, så har du lunsj til dagen etter.
- Har du en wraps liggende, kan den fylles med masse frukt- og grønnsaksrester.
- Bruk kjøtt og fisk som sideretter, slik de gjør i Asia. Det blir rimeligere, og man får garantert i seg mer frukt og grønt.
- Server nøtter og friske frukter til dessert. Det er sunt og gjør deg mindre fysen på dyrere godteri.
![](/siteassets/fotoware/2020/10/poteter_paa_fat.jpg?width=800&height=500&mode=crop)