Disse bør oppbevares i romtemperatur
Melon
Banan
Papaya
Avokado
Tomat
Agurk
Artisjokk
Aubergine
Squash
Fruktose, eller fruktsukker, er et naturlig forekommende sukker i både frukt og bær. Vanlig hvitt sukker inneholder også fruktose.
Har du et nedsatt opptak av fruktose i tarmen, en såkalt fruktosemalabsorpsjon, kan du få hodepine, uvelbefinnende og utmattelse, magevondt og diaré når du får i deg mye sukker.
Melon
Banan
Papaya
Avokado
Tomat
Agurk
Artisjokk
Aubergine
Squash
Steinfrukter
Bær
Epler
Pærer
Rotgrønnsaker
Poteter
Heldigvis kan du som har fruktosemalabsorpsjon ofte klare deg med å spise fruktoseredusert, som betyr at du tåler små mengder, men ikke så mye av gangen. De fleste tåler frukt med mindre enn halvannen prosent fruktose.
Bruk næringsrike grønnsaker for å bedre inntaket av vitamin C, mineraler og andre aktive stoffer dersom det er få frukter du tåler.