Frukt og grønt som egner seg i matpakken:
- Appelsin
- Druer
- Banan
- Kiwi
- Hageblåbær
- Gulrot
- Sukkererter
- Nepe
- Kålrot
- Agurk
- Cherrytomater
- Avocado
- Paprika
- Eplebåter (dyppet i appelsinjuice eller sammen med appelsin for å ikke bli brun)
Tusenvis av matpakker befinner seg i skolesekker over hele landet. De vil ha stor betydning for dem som bærer dem. Så hva er det viktigste å tenke på når du lager en matpakke? Jo, at barnet spiser den!
Ikke legg lista for høyt når det gjelder å lage matpakke! Brødskiver, enkelt pålegg og frukt, bær eller grønnsaker er mer enn bra nok. Ingen har noensinne lidd noen nød av å ikke få stjerneformede brødskiver.
Bruk gjerne en matboks med flere rom. Da slipper ting å blande seg, og det er enkelt og delikat for ungene å spise. Kornvarer, frukt og grønt går igjen i matpakkene og er helt supert, men om man ønsker variasjon, hva med å bruke middagsrester, fiskekaker eller omelett?
Barna vet som regel hva de liker, så det kan lønne seg å gi dem et par alternativer å velge mellom. God dialog med de små og bittelitt planlegging, gjør matpakkelagingen betydelig enklere. Frukt, grønt og bær gjør matpakken fargerik, og bidrar til å nå målet om 5 om dagen! Her er seks forslag som tre barn på henholdsvis fire, åtte og ti år har godkjent: