10 på topp i juicemaskinen
Alle frukter og grønnsaker har ulike farger, smaker og næringsstoffer. Lager du juice selv kan du mikse og matche som du vil!
Ananas
Ananasen er aromatisk og smakfull. Ananas er rik på vitamin C. Husk at ananas ikke skal lagres, de er ferdig modnet når de plukkes og modnes ikke videre på kjøkkenbenken.
Eple
Epler inneholder pektin, en løselig type kostfiber. Juice gjerne eplene med skallet på!
Gulrot
Gulrot inneholder mye kostfiber og det oransje stoffet betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen etter behov. Gulrot er vår viktigste vitamin A-kilde fra planteriket.
Appelsin
Det høye innholdet av vitamin C gjør appelsin til en av de viktigste kildene til dette vitaminet. Skrell appelsinene før du bruker dem i juice, så unngår du den bitre smaken skallet har.
Stangselleri
Stangselleri er rik på kostfiber og mineralet kalium. Den tilfører friskhet og en krydret smak til juicen, og passer godt sammen med tomat og andre grønnsaker.
Melon
Melonen er søt og saftig. I juice brukes melon ofte som søtningsmiddel og tørsteslukker.
Pære
Pærer inneholder pektin, en type kostfiber. Juice gjerne pærene med skallet på!
Lime og sitron
Lime er i nær slekt med sitronen, men smaken er mer aromatisk og mild. Lime og sitron egner seg godt i juice – de tilfører friskhet og balanserer smakene. Juice dem uten skall.
Mango
Mango er saftig og søt og inneholder mye vitamin C. Den tilfører mye smak, og siden den er så søt passer den godt i en juice blandet med syrlige frukter.