Duchessepoteter
Duchessepoteter er en retroklassiker som kan serveres til mange gode middagsretter. Lag potetene i muffinsform, så blir det superenkelt å bevare den fine formen.
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
- 1 pakke fersk potetstappe*
- smør*, til steking
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Kok opp vann og legg potetmosen i kjelen. Skru ned varmen og la trekke i 10 minutter. Klipp opp posen og klem innholdet over i en sprutepose.
- Kjør mosen jevn med en stavmixer.
- Bruk en fin sprøytetupp og sprøyt potetstappen i sirkler i små muffinsformer for å lage den klassiske duchesse-formen. Om du ikke bruker former burde du tilsette litt mel i potetmosen slik at de bedre holder på formen.
- Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Tips!
Husk å smøre muffinsformene før du steker – da blir det enklere å få ut potetene!