Kylling med grønnkål, søtpotet og tomat
Kylling med grønnkål og søtpotetkubber er en super hverdagsmiddag. Stek gjerne grønnkålen med et hvitløksfedd på gaffelen for ekstra smak!
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
Kylling med grønnkål, søtpotet og tomat
- 4 stk. kyllingbryst
- 1 pose grønnkål*
- 1 pakke søtpotetkubber*
- olje*, til steking
-
Urteolje
- 1 dl olivenolje*
- urter (persille, basilikum eller koriander)*
- sitron*
- salt og pepper*
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Krydre kyllingen med salt og pepper og stek i en stekepanne i litt nøytral olje på begge sider til den får en fin stekeskorpe.
- Slå ned varmen og la kyllingen bli gjennomstekt.
- Fjern plastfilmen på søtpotetene og sett aluminumsformen i forvarmet stekeovn på 220 grader i ca. 15 min. Vend potetene underveis.
- Ha grønnkålen i en panne og stek med litt olje til den har blitt mør. Tilsett tomatene og varm de lett mot slutten.
- Bland 1 dl olivenolje med finhakkede urter, salt, pepper og en skvis sitron.
- Topp kyllingen og salaten med urteoljen.