Falafelsalat med Babyleaf Mix
Denne vegetarsalaten er full av god smak og fine farger! Topp med mandler og tørkede tranebær.
Ingredienser
-
- 2 pose babyleaf mix*
- 200 g falafel*
- 1 stk. avokado
- ½ stk. fennikel, liten
- grønne oliven*
- ½ pose tørket tranebær*
- mandler*
- salt og pepper*
-
Rødbetpesto
- 400 g rødbeter
- 3 ss parmesanost
- 3 ss pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- ½ dl olivenolje*
- salt og pepper*
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Start med å lage rødbetpesto. Vask og skrell betene og del de i mindre kuber. Legg de på et bakepapir og bak i ovnen på 190 grader i ca. 40 minutter til de er myke. (Du kan også kjøpe ferdig kokte rødbeter.)
- Avkjøl betene og ha de over i en foodprosessor. Tilsett revet parmesan, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje og salt og pepper. Om du synes konsistensen blir litt tykk kan du tilsette mer olje.
- Varm en stekepanne og rist mandlene på høy varme med litt olivenolje. Dryss over salt og sett til side.
- Tilbered falaflene etter anvisning på pakken.
- Del avokadoen i to, fjern steinen og del i biter.
- Del fennikelen i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og deretter i strimler.
- Ha Babyleaf Mix-en i en passende bolle og tilsett avokadoen.
- Topp salaten med pesto, grønne oliven, tranebær, ristede mandler og krydre med salt og pepper.
Tips!
Bytt gjerne ut falafler med ovnsbakte kikerter.