Blomkålris på nye måter!
Blomkålris er ferdig finkuttet blomkål som gir en helt ny måte å bruke denne tradisjonelle grønnsaken på. Se hva du kan bruke det til!
![Blomkålris på nye måter!](/siteassets/fotoware/2020/12/blomkalris-toppbilde.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Blomkålris har mange bruksområder
Blomkålris er et perfekt alternativ til ris og pasta og gjør middagstallerkenen grønnere. Den stekes enkelt og raskt i pannen i litt smør eller olje. Du kan også bruke den rå i salat sammen med dine favorittingredienser. Eller hva med å prøve å tilsette litt blomkålris i pizzadeigen, eller erstatte tacokjøttet?
Her kommer noen inspirerende oppskrifter:
![](/siteassets/fotoware/2020/12/gronn_frisk_blomkaltaco.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Oppskrift på Blomkåltaco
2 personer
Ingredienser
Blomkålfyll
- 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk
- ½ løk
- 1 hvitløksfedd
- 1-2 ts tomatpuré
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- Honning
- Salt
Grønn saus
- 4 grønne chili
- ¼ fedd hvitløk
- ¼ rødløk
- 3-4 ss majones
- 1 liten ts sennep
- 3 korianderplanter
- 1 ss riseddik (ev. lime)
- Sukker
- Chilipulver
- Salt
Til anretting
- Små tacolefser
- Avokado
- Syltet rødløk
Slik gjør du
Blomkålfyll
- Stek løk og hvitløk blankt, ha i tomatpureen og stek litt til før du har i krydderet og blomkålrisen.
- Smak til med salt og honning og stek videre til du har ønsket konsistens på blomkålen.
Grønn saus
- Ha alt i en blender eller food processor.
- Smak til med sukker, salt, chilipulver og ev. lime.
Til anretting
- Stek lefsene som anvist på pakken.
- Fyll lefsene med blomkålfyllet og topp med avokadoskiver, syltet rødløk og grønn saus.
![](/siteassets/fotoware/2020/12/gronn_frisk-blomkalpizza.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Oppskrift på Blomkålpizza
2 porsjonspizzaer
Ingredienser
Pizzabunn
- 300 g mel tipo 00
- 1 pose blomkålris fra Grønn & Frisk (250 g)
- 2 dl lunkent vann
- 10 g gjær
- 0,3 dl olivenolje
- 1/3 ss sukker
- 1/3 ss salt
Rød saus
Tips! Du kan også bruke en pizzasaus som er ferdiglaget og tilsette stekt grønnsaksris.
- 1 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- 1 rødløk
- 1 stor ss tomatpure
- 350 gram ajvar
- 1 pose grønnsaksris fra Grønn & Frisk
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
- Sukker
- Persille
- Sitron
- 1-2 mozzarella
Topping
Topp med det du liker best eller prøv f.eks. med dette:
- Fetaost
- Egg
- Persille
Slik gjør du
Pizzabunn
- Bland olivenolje, gjær og vann i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet.
- Sikt i mel, og ha i en pose blomkål, salt og sukker. Elt på lav hastighet i 10-15 min.
- Dryss mel over kjøkkenbenken og la deigen hvile på benken i 20 min.
- Del deigen i to, og la de to deigballene heve på et oljesmurt bakebrett i 3 timer.
- Kjevle ut én og én bunn på et brett med bakepapir. Bruk rikelig med mel og kjevle deigen så tynn som mulig.
- Forhåndsstek én og én bunn på 250 grader til den begynner å bli gyllen. Bruk gjerne pizzastein om du har.
Rød saus
- Finhakk rødløk og hvitløk, og stek blank i olje. Tilsett deretter tomatpureen og krydderet. Stek tomatpureen litt før du tilsetter ajvar.
- Tilsett grønnsaksrisen. Smak til med salt og sukker. Bruk nok sukker til å balansere bort den bitre smaken.
- Ha i finhakket persille og skvis over litt sitron.
- Smør et tynt lag av den røde sausen på de forhåndsstekte pizzabunnene.
- Smuldre over biter av mozzarella
- Stek i ovnen på 250 grader til pizzaen ser nesten ferdig ut.
Topping
- Ta pizzaen ut av ovnen og lag tre små søkk i den med baksiden av en spiseskje. Knekk en eggeplomme og litt eggehvite i hvert søkk. Ikke bruk all eggehviten fra eggene.
- Sett pizzaen tilbake i ovnen til eggehviten har stivnet. Plommen må gjerne være rennende.
- Topp pizzaen med smuler av fetaost og finhakket persille. Det er også godt å strø litt blomkålris på toppen!