Bifftomat
Bifftomater er ekstra store og saftige, og har et fastere fruktkjøtt enn andre tomater. Smaken er søt og aromatisk – en super tomat å nyte akkurat slik den er. Den kan også grilles, stekes eller brukes som base i tomatsaus.
Bruk
Bifftomater er supert å bruke i skiver på burgeren eller grilles eller stekes hel.
Smak
Bifftomaten er saftig, med en søt og aromatisk smak.
Tilberedning
Vask tomaten og skjær den i skiver, terninger eller bruk dem hele.
Oppbevaring
Den beste lagringstemperaturen er 10-12 grader. Oppbevar tomatene på kjøkkenbenken. Må ikke oppbevares i kjøleskap, der mister de sin gode smak og sødme.
Næringsinnhold
Bifftomater er kalorifattige, men rike på kostfiber. Samtidig er den en kilde til betakaroten og vitamin C.
Sesong
Norsk sesong: april, mai, juni, juli, august, september, oktober
Her dyrker vi
Austbø gård
Dalaker gartneri
Galta Gård
Helene Bø og Runar Sevheim
Hofstad Gård
Holekro gård
Ingebret Idsø
Jan Tore Handeland
John Runestad
Jon Olav Runestad
Lauvsnes Gartneri
Leif Endre Vignes
Miljøgartneriet
Nøkling Gartneri
Naadens Gartneri
Ola og Gro Langvasbråten
Rossmark gård
