Rødkål
Rødkål er en søt og sprø kål med saftig konsistens. Rødkålen brukes ofte rundt juletider her til lands, men er svært anvendelig og passer i en mengde retter. Den kan kokes, stekes, smørdampes, wokkes, syltes eller brukes finskåret i salat eller råkost.
Bruk
Rødkålen er svært anvendelig og kan kokes, stekes, smørdampes, wokkes, syltes eller nytes rå, finskåret i salat eller råkost.
Smak
Rødkål har en fyldig og søt smak, med en anelse bitterhet. Den har en sprø og saftig konsistens.
Tilberedning
Skylles før bruk.
Oppbevaring
Rødkålen burde oppbevares i kjøleskap. Den holder seg godt fordi bladene har et naturlig vokslag – dette beskytter mot uttørking.
Næringsinnhold
Rødkålen får sin friske farge fra antocyaner, akkurat som blåbær. Den er rik på vitamin C, vitamin K og kostiber. Den er også en kilde til B-vitaminet folat.
Sesong
Norsk sesong: august, september, oktober, november, desember