Pak Choy
Pak Choy er en mild kål med mange spennende bruksområder. Denne dekorative kålen er en favoritt i asiatisk matlagning, mye på grunn av sin gode smak og pepperaktige aroma. Den er super i wok eller i en frisk salat.
Bruk
Pak Choy kan spises rå, stekes, dampes, wokkes eller kokes. Under wokking er det viktig å ha høy varme og kort steketid – pass godt på underveis slik at den ikke blir svidd.
Smak
Kålen har en mild, fyldig smak med pepperaktig aroma.
Tilberedning
Skyll kålen og kutt av den nederste delen av stilfestet. Skal du bruke kålen rå burde du la bladene ligge i et iskaldt vann. Dette gir en ekstra sprø salat.
Oppbevaring
Pak Choy burde oppbevares i kjøleskapet, ved 2–4 grader, gjerne i en plastpose eller en lukket plastboks.
Næringsinnhold
Pay Choy er en kalorifattig grønnsak, men rik på kostfiber, vitamin C, vitamin K og B-vitaminet folat. Pak Choy er også en kilde til vitamin A.