Spagettigresskar
Spagettigresskar er et spennende matgresskar med mange bruksområder. Når det varmebehandles får fruktkjøttet en spagetti-lignende konsistens, som gjør at det passer perfekt som erstatning for pasta, ris og poteter.
Bruk
Spagettigresskar er en super erstatning for pasta og poteter og får lange, møre gresskartråder når det varmebehandles. Spagettigresskaret kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes og brukes i en rekke spennende retter.
Smak
Spaghettigresskar har en mild og nøtteaktig smak.
Tilberedning
Del spagettigresskaret på langs og fjern kjernen og frøene med baksiden av en kniv eller en skje. Spar gjerne på frøene – de kan ovnsbakes og brukes som topping på salat. Skyll gresskaret og tørk vekk eventuelle frørester. Legg gresskaret med snittflaten ned og bak i ovnen på 200 grader i ca. 30–40 minutter. Om du vil ha en raskere løsning kan du bake på varmluft på 220 grader i ca. 20 minutter.
Oppbevaring
Spagettigresskar burde lagres i 7–10 grader, men tåler også romtemperatur og lavere temperaturer. Om det ikke er delt kan spagettigresskaret lagres i flere måneder.