Parmesangratinerte rosenkål
Parmesangratinerte rosenkål er fantastisk lett å lage, og passer perfekt som tilbehør til lune høstretter.
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
- 600 g rosenkål, gjerne både grønne og lilla
- 75 g parmesan*
- vanlig olivenolje
- salt og pepper*
- chiliflakes*
- 2 tsk eddik*
- sitron*, til servering, kan sløyfes
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Kutt av nederste del av stilkfestet på rosenkålen og fjern de ytterste bladene.
- Kok dem lett møre i lettsaltet vann i 3–4 minutter (se tips under hvis du bruker lilla rosenkål).
- Sil av vannet og del rosenkålen i to.
- Legg dem over i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og strø på revet parmesan.
- Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper og chiliflakes og eventuelt sitron.
Tips!
Hvis du bruker lilla rosenkål kan den miste litt av fargen når den kokes. Ved å tilsette 2 ts eddik i kokevannet bevarer du den fine fargen.