Tossede tomater – slik lager du det
Om du skal lære deg en ny rett denne sommeren burde det være Jan Robins tossede tomater. Raskt, enkelt og skikkelig godt – denne blir raskt en favoritt.
![Tossede tomater – slik lager du det](/siteassets/fotoware/2024/5/3u8a4544.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Tomater, nudler og en liten hemmelighet
Selve oppskriften for tossede tomater er enkel. Du trenger masse ferske tomater, noen valgfrie nudler, en god mengde krydder og urter og den hemmelige ingrediensen – nemlig varm olje. Oljen gir en dypere og rundere smak til både tomatene og krydderblandingen.
Dette trenger du til 2 personer:
500 g tomater
3 fedd hvitløk
1 stk rød chili
50 g ingefær
2 ss østerssaus
3 ss soyasaus
3 ss ristede sesamfrø
1 ts chilipulver
1 ts pepper
2 pk nudler
1 dl solsikkeolje, eller tilpass etter ønske
2 never med friske urter – gressløk, koriander og vårløk
![](/siteassets/fotoware/2024/5/3u8a4465.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Slik gjør du det:
- Kutt tomatene i biter og ha dem i en stor bolle. Finkutt hvitløk, ingefær, chili og friske urter.
- Tilsett krydder, østerssaus og soyasaus.
- Varm opp olje i en kjele til den blir ca. 160 grader – den skal være god og varm.
- Hell den varme oljen over tomatene, krydderet og de friske urtene. Den varme oljen frigir og runder av alle smakene.
- Kok nudlene i en kjele med vann som anvist på pakken.
- Sil av vannet og ha nudlene over tomatblandingen.
Gi det hele et lite toss
For å blande alt sammen er det lurt å gi det hele et ordentlig godt toss, altså å kaste ingrediensene rundt, slik at alt blir blandet og at oljen og krydderne får spredt seg over tomater og nudler.
![](/siteassets/fotoware/2024/5/3u8a4477.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Tossede tomater kan serveres både varmt og kaldt, så du kan gjerne lage det litt på forhånd.
![](/siteassets/fotoware/2024/5/3u8a4531.jpg?width=800&height=500&mode=crop)