Tossede tomater – slik lager du det
Om du skal lære deg en ny rett denne sommeren burde det være Jan Robins tossede tomater. Raskt, enkelt og skikkelig godt – denne blir raskt en favoritt.
Tomater, nudler og en liten hemmelighet
Selve oppskriften for tossede tomater er enkel. Du trenger masse ferske tomater, noen valgfrie nudler, en god mengde krydder og urter og den hemmelige ingrediensen – nemlig varm olje. Oljen gir en dypere og rundere smak til både tomatene og krydderblandingen.
Dette trenger du til 2 personer:
500 g tomater
3 fedd hvitløk
1 stk rød chili
50 g ingefær
2 ss østerssaus
3 ss soyasaus
3 ss ristede sesamfrø
1 ts chilipulver
1 ts pepper
2 pk nudler
1 dl solsikkeolje, eller tilpass etter ønske
2 never med friske urter – gressløk, koriander og vårløk
Slik gjør du det:
- Kutt tomatene i biter og ha dem i en stor bolle. Finkutt hvitløk, ingefær, chili og friske urter.
- Tilsett krydder, østerssaus og soyasaus.
- Varm opp olje i en kjele til den blir ca. 160 grader – den skal være god og varm.
- Hell den varme oljen over tomatene, krydderet og de friske urtene. Den varme oljen frigir og runder av alle smakene.
- Kok nudlene i en kjele med vann som anvist på pakken.
- Sil av vannet og ha nudlene over tomatblandingen.
Gi det hele et lite toss
For å blande alt sammen er det lurt å gi det hele et ordentlig godt toss, altså å kaste ingrediensene rundt, slik at alt blir blandet og at oljen og krydderne får spredt seg over tomater og nudler.
Tossede tomater kan serveres både varmt og kaldt, så du kan gjerne lage det litt på forhånd.