Slik bruker du spagettigresskar
Nå er de norske spagettigresskarene i sesong og de kan brukes i en rekke spennende oppskrifter! Vi deler våre beste serveringstips med deg!
Hva er egentlig spagettigresskar?
Spagettigresskar et grønt, stripete matgresskar med en helt unik konsistens. Når det varmebehandles deler nemlig fruktkjøttet seg i tråder, slik at det ligner spagetti. Dette gjør det enkelt å servere grønnsakspagetti uten ekstrautstyr som en spiralizer eller mandolin. Gresskaret får et mørt og saftig fruktkjøtt med en mild, søtlig smak. Til forskjell fra andre matgresskar som Hokkaido, skal ikke skallet på spagettigresskaret spises. Det er ikke farlig, men skallet blir hardt og tynt etter varmebehandling, litt som eggeskall.
Slik tilbereder du det
- Vask gresskaret godt og del det i to på langs.
- Skrap ut frøene. Pensle snittflaten av gresskaret med litt olje og valgfritt krydder.
- Legg gresskaret med snittflaten ned på en bakeplate og bak i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.
- Ta gresskaret ut av ovnen og la det avkjøle seg til du klarer å jobbe med det. Skrap ut kjøttet i lange tråder med en gaffel. Begynn gjerne på ytterkanten og jobb deg innover mot midten.
Hva passer spagettigresskar til?
Spagettigresskar har en mild smak, som gjør at den kan serveres til det aller meste. Det kan tilberedes på en rekke ulike måter, men blir aller best når det bakes, stekes eller wokes. Gresskaret er en utmerket erstatning for pasta og potet og kan serveres til både fisk og kjøtt. Krydre etter smak og prøv spagettigresskar i alt fra italienske til indiske middagsretter.
Hvorfor burde du spise spagettigresskar?
Det stripete spagettigresskaret er en god kilde til vitamin A, som er viktig for å opprettholde synet og immunforsvaret vårt. Det inneholder også mye fiber og betakaroten. Det er en super grønnsak å spise etter trening, da den inneholder mye kalium. Gresskaret er et 100 % naturlig og grønnsaksbasert alternativ til pasta, som er supert om du ønsker å få inn litt mer grønt i middagene.
Oppbevaring
Spagettigresskar burde oppbevares i 7–10 grader, men tåler også å stå i romtemperatur eller lavere temperaturer. Det tykke skallet gir en god holdbarhet – så lenge det ikke er delt kan det oppbevares i flere måneder.