Langsom modning gir en unik smak
Norske gulrøtter og bønner har flere ting til felles: De har vokst seg modne i løpet av en lang og nordisk sommer, og de er på sitt aller beste akkurat nå. Prøv deg frem blant ulike oppskrifter og finn din favoritt!
Bønner
Det finnes flere ulike bønner som dyrkes i Norge, og nå er endelig norske snittebønner, voksbønner og brekkbønner å finne i butikken. Ferske bønner kan brukes om hverandre og er raske å tilberede og gode til det meste.
Tips!
Man skal alltid forvelle bønner. Gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann (2–3 minutter) og legg dem deretter i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Tips!
Pass på koketiden. Blir bønnene overkokt, mister de den sprø konsistensen, den friske smaken og den friske grønnfargen.
Gulrot i bunt
Buntgulrøttene har en herlig sødme. Den har en knasende sprø og saftig konsistens, og egner seg også godt som en snack. Det fine med gulroten er at den kan brukes på så mange forskjellige måter. Den kan kuttes i strimler, raspes, høvles eller kuttes i små og store biter.