Hurra for norske plommer!
Mens sommer går mot høst er søte og saftige plommer endelig i butikken. De er på sitt beste akkurat nå, så spis dem rett fra kurven eller bruk dem i en dessert eller salat.
Nyt plommene mens du kan!
Hvor holdbar en plomme er, avhenger av hvor langt frukten er kommet i modningsprosessen. Umodne plommer har oftest en sur og syrlig smak i skinnet mens modne plommer er søte, saftige og ganske milde. En moden plomme har en meget kort holdbarhet og lar seg ikke vente på, så vær rask og nyt den mens du kan.
Tips!
Plommer oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC.
Plommer i hovedrollen
Det passer alltid med plommer til dessert, men hva med å prøve grillede plommer i salaten? Her er 3 deilige oppskrifter hvor plommer har hoverollen.
Visste du at…
Plommen fulgte handelsveiene fra Asia til Europa og har vært kjent i Norge fra rundt år 1000, og man vet at de ble dyrket her fra 1550-tallet.