Fersk, norsk buntløk
Fersk løk har en helt annen smak og konsistens enn tørket løk. Smaken er mild og frisk, og konsistensen overraskende saftig. Norsk buntløk er bare i sesong en kort periode, så prøv den i dag!
3 tips til bruk
Rå eller grillet
Bruk sesongens ferske løk i en tomatsalat, på hamburgeren eller del den i to og legg den rett på grillen. Enklere og bedre blir det ikke!
Syltet
Syltet løk er nydelig og laget på ti minutter (pluss en halvtime i kjøleskapet før servering). Kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke i et glass med tett lokk. Bruk den på brødskiven til postei eller ost, til pai, pølser, burger eller et godt kjøttstykke.
Ovnsbakt
Gi løken ekstra sødme ved å bake den i ovnen. Passer til alt fra grillmat til gryteretter.
Løk som base
Løk er base i de aller fleste sauser, supper og dressinger. Når den varmebehandles får den en mildere og rundere smak. Kutt løken i skiver eller ringer. Finhakk eller grovhakk den avhengig av bruk.