Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fersk, norsk buntløk

Fersk løk har en helt annen smak og konsistens enn tørket løk. Smaken er mild og frisk, og konsistensen overraskende saftig. Norsk buntløk er bare i sesong en kort periode, så prøv den i dag!

Fersk, norsk buntløk

3 tips til bruk

Rå eller grillet

Bruk sesongens ferske løk i en tomatsalat, på hamburgeren eller del den i to og legg den rett på grillen. Enklere og bedre blir det ikke! 

Syltet

Syltet løk er nydelig og laget på ti minutter (pluss en halvtime i kjøleskapet før servering). Kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke i et glass med tett lokk. Bruk den på brødskiven til postei eller ost, til pai, pølser, burger eller et godt kjøttstykke.

Ovnsbakt

Gi løken ekstra sødme ved å bake den i ovnen. Passer til alt fra grillmat til gryteretter.

Løk som base

Løk er base i de aller fleste sauser, supper og dressinger. Når den varmebehandles får den en mildere og rundere smak. Kutt løken i skiver eller ringer. Finhakk eller grovhakk den avhengig av bruk.