Fantastiske norske beter
Norske beter gir et flott fargespill i maten, og tilfører en sødme i smaken. La deg friste av deilige oppskrifter, og bruk beter neste gang du lager middag.
Flere bruksområder
Beter er en svært allsidig grønnsak du kan bruke på mange forskjellige måter. Du kan skrelle dem og bruke dem i råkost direkte, eller du kan la skallet sitte og varmebehandle dem. De trenger ca. 60-90 minutter koking eller baking ved 200 °C. Skallet fjernes først etter varmebehandling.
Tips!
Bortsett fra i jorden og i maten din, trives rødbeter best i kjøleskap. Og gjerne i en plastpose eller en tett plastboks.
Bruk rotgrønnsaker
Beter er i godt selskap i denne delen av norsk grønnsakssesong. Rotgrønnsakene gulrot, sellerirot, persillerot, purre, pastinakk og kålrot er også å finne i grønnsaksdisken, og du kan bruke de sammen eller hver for seg.