Meksikansk Kit
En komplett salat med frisk isbergsalat, hodekål, gulrot, purreløk og rødkål. I tillegg følger det med en pose med maischips, ost og dressing. Tilsett det proteinet du ønsker, eller spis den som den er.
Bruk
Bland sammen salaten i en bolle og vend inn oppkuttet frukt eller grønnsaker.
Ingredienser
SALAT 67 % (isbergsalat, hodekål, gulrot, rødkål, purre). Kan inneholde spor av selleri.
SALSADRESSING 19 % (vann, kjernemelk, tomat, rapsolje, eddik, modifisert maisstivelse, eggeplomme, hvitvinseddik, sukker, grønn jalapeño, løk, krydder, salt, sennepspulver, chili, limekonsentrat, stabilisatorer (xantangummi, polysorbat 60), persille, surhetsregulerende middel (sitronsyre), konserveringsmidler (natriumbenzoat, kaliumsorbat), hvitløkspulver, spisskummen, korianderpulver, antioksidant (kalsiumdinatrium-EDTA)).
OST 7 % (mozzarella og cheddar (pasteurisert kumelk, potetstivelse, salt, startkultur, osteløype, fargestoff (annattoekstrakt)).
TACOCHIPS 7 % (mais, solsikkeolje, chili-lime aroma (salt, maltodekstrin, naturlig aroma, antioksidant (sitronsyre), sukker, krydder)).
Næringsinnhold
Ernæring Verdi
Energi kJ 484 kJ
Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.
Energi kcal 116 kcal
Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.
Fett 7,4 g
Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.
Hvorav mettede fettsyrer 2,1 g
Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.
Karbohydrater 8,4 g
Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.
Hvorav sukkerarter 3,1 g
Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.
Kostfiber 1,3 g
Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.
Protein 3,3 g
Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.
Salt 0,5 g
Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!
BÆREKRAFT
Vi vil være en drivkraft for det grønne skiftet i Norge.
Følg denne linken hvis du ønsker å lære mer om hvordan vi jobber med bærekraft.
Sesong
Norsk sesong: Isbergsalat fra juni til oktober, hodekål fra august til april, gulrot fra august til juni, rødkål fra juli til april, purre fra august til januar.
Opprinnelse
Vi bruker norsk råvare når vi kan. Den norske sesongen varer fra mai til oktober. Resten av året må vi importere salatene. Opprinnelsesland er trykket på posen, men vi benytter i hovedsak råvarer fra Spania og Italia i denne perioden.
Produksjon
Salatene vaskes, kuttes og pakkes av Bama Industri i Lier. Du kan se video fra produksjonen under.