Hjemmelaget fersken-iste
Hjemmelaget fersken-iste med paraguayos er skikkelig luksus! Smak gjerne til sirupen slik at du får den akkurat slik du liker.
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
Iste
- 2 stk. paraguayos fersken*
- 1 l vann*
- 2 pose svart te*
- isbiter*
-
Ferskensirup
- 4 stk. paraguayos fersken*
- 1 ½ dl sukker*
- 2 dl vann
- *ikke næringsberegnet
Slik gjør du det
- Lag te med teposene og 1 liter kokende vann. La det avkjøles.
- Lag ferskensirupen – vask og del ferskenene i biter. Ha i en stekepanne på medium høy varme.
- Tilsett sukker og vann, og kok opp.
- Når ferskenene er myke, mos de med en gaffel eller potetmoser. La det koke til sukkeret er oppløst, og sett pannen til side i 10 minutter.
- Sil ferskenblandingen. Bruk en tresleiv til å mose mest mulig sirup gjennom silen.
- Tilsett ferskensirupen og den avkjølte teen i en stor mugge. Del fersken i biter og ha i teblandingen.