Slik fryser du urter
Her kommer et supert tips som bevarer holdbarheten på urtene dine.
Friske urter er fantastiske som krydder. De tilfører en spennende smak, samtidig som de pynter opp ethvert fat.
Det eneste er at de har en liten tendens til å visne, før man rekker å bruke opp alt.
Mindre matsvinnn
Ofte bruker man ikke hele potten med urter i en matrett, og da kan resten bli stående på benken en stund. Mange kjenner seg kanskje igjen i at de blir dårlige med tiden, og det vil man så klart unngå.
Fryser du ned urtene dine, unngår du å måtte kaste dem. Det er supert for både miljøet og dine framtidige middager.
Slik gjør du det
- Hakk opp urtene, og ha dem i en isbitform
- Hell over olivenolje
- Frys natten over
- Ta de opp akkurat når det passer
Urter som er fryst i olivenolje passer ypperlig til å steke ting i, da oljen smelter raskt i pannnen.
Prøv også dette
Urter kan også hakkes opp og fryses ned i en boks, uten olje. Prøv også å fryse urtene i isbitformer med vann, det funker supert til både supper og gryter.
Under finner du en liste med ting fryste urter kan brukes til. Rett og slett supersmart og veldig enkelt.
Ting du kan bruke fryste urter til:
- Eggerøre: Hakk gressløk, og frys det ned.
- Juice og smoothie: Mynte og sitronmelisse passer perfekt her.
- Fiskeretter: Hakk dill og persille, og frys det ned.
- Gryter og supper: Frys ned timian eller rosmarin.
- Pizza, pasta og tomatsauser: Frys ned basilikum og oregano.
- Salsa: Prøv fryst basilikum eller persille i din neste salsa. Mangosalsa er superdiggg med fryst sitronmelisse i.
- Rømmedressing: Bland sammen fryste urter, rømme, salt og pepper.